sâmbătă, 10 octombrie 2009

codul omului obisnuit

Opinia personala!
Desi oamenii sunt diferiti am reusit sa identific cateva trasaturi comune, asemanatoare intre ele ale omului obisnuit
In primul rand de a avea cat mai multe carte, studii, exista falsa impresie ca daca ai mai multa carte vei avea sanse mai mari de reusita in viata.Asa ca, scoala generala, liceu, facultate, eventual masterat si chiar doctorat.
Suntem invatati de familie, prieteni, societate, in general sa fim salariati, sa ne gasim sau sa ni se gaseasca cineva un loc de munca ( cu salariu ). Suntem invatati sa ne tinem gura si sa acceptam orice ni se spune. Suntem invatati ca viata angajatului e cea mai buna pentru noi, ca alte solutii sunt rele pentru noi dar bune pentru altii. Suntem invatati ca numai unii pot lua adevaratele decizii, noi doar trebuie sa le suportam si eventual sa ne descurcam de asa maniera incat sa ne descurcam mai usor dar binenteles fara a lupta in sensul de a nu accepta aceste decizii aiurea.
Suntem invatati ca majoritatea timpului sa nu ne apartina, orele de program ( cele peste ) ca veniturile sunt stabilite de altii incl pensia.
Sunem invatati ca visul american e al altora, ca noi suntem niste roboti ca altii iau decizii in locul nostru. Suntem invatati ca viata noastra apartine altora.
Din fericire exista si elevi prosti si fraieri care nu inteleg acest cod nescris. Se chinuie cu ei parintii, profesoriii, educatorii, mass media etc si tot degeaba. Cine sunt acestia si ce fac ei in articolul Spargatorii codului omului obisnuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu